fbpx

WooCommerce, één van de populairste e-commerceplatforms ter wereld


WooCommerce Blog

Wat is WooCommerce?

WooCommerce is een op WordPress gebaseerd e-commerceplatform. Het is een opensource-plug-in voor WordPress die je kunt gebruiken om een webshop te beginnen. Met 3,9 miljoen webshops die zijn gemaakt met WooCommerce is het één van de populairste e-commerce platforms ter wereld. 

WooCommerce biedt een breed scala aan functies die je kunt gebruiken om je webshop aan te passen aan jouw unieke behoeften en het biedt een flexibele en schaalbare oplossing voor online retailers die willen groeien. Zo helpt het verkopers en developers succesvolle webshops te bouwen.

Het is een volledig remote bedrijf dat is gegroeid van 3 oprichters in Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika naar meer dan 330 medewerkers in meer dan 32 landen. 

Hoe werkt het?

WooCommerce en WordPress

WooCommerce is een toevoeging op WordPress en werkt dus via het contentmanagementsysteem (CMS) van WordPress. Om een webshop te beginnen hoef je maar een paar stappen te volgen:

 1. Installeer WordPress.
 2. Installeer de WooCommerce-plug-in. 
 3. Configureer WooCommerce. 
 4. Integreer betaalproviders. 

Hoe veilig is WooCommerce?

Zowel WordPress als Woocommerce hebben diverse veiligheidsmaatregelingen getroffen en in de software ingebouwd. Ook zijn er plug-ins beschikbaar om de beveiliging van je website te verhogen. Je kunt daarnaast zelf ook nog diverse maatregelingen nemen om de beveiliging te verhogen. Wat je bijvoorbeeld kan doen:

 • Kies een veilige hostingaanbieder
 • Gebruik een SSL-certificaat
 • Maak regelmatig een back-up van je website
 • Gebruik sterke wachtwoorden
 • Gebruik tweestapsverificatie
 • Gebruik een activiteiten logboek om verdachte dingen snel op te merken
 • Update constant de software op je website
 • Voorkom spam in reacties of reviews op je website
 • Blokkeer aanvallen met een plug-in (brute force attack protection)
 • Scan constant op geïnstalleerde malware, dit kan ook met plug-ins
 • Gebruik een websiteapplicatie firewall

Wat kost een WooCommerce webshop?

WooCommerce is net als WordPress gratis. Het biedt alles wat je nodig hebt om te beginnen met online te verkopen. Zo biedt het bijvoorbeeld veilige betalingen, configureerbare verzendopties en handige analytics. 

Indien je meer opties en features wil kan je kiezen voor de plug-in Woo Express. Bij deze plug-in kun je kiezen uit twee betaalde opties: Essential en Performance. Deze kun je uitproberen door middel van een gratis trial van 14 dagen. Lees hier meer over alle voordelen en extra opties waar je toegang tot hebt met Woo Express. 

De voordelen van WooCommerce

CheckmarkWooCommerce is gratis. Dit is ongetwijfeld één van de grootste voordelen. Aangezien WordPress ook gratis is, zijn de enige kosten die je hoeft te maken om te beginnen voor hosting en domeinregistratie.

CheckmarkFlexibele en aanpasbare oplossing. Met WooCommerce kun je een webshop maken die volledig aansluit op jouw wensen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit verschillende thema’s, plug-ins en uitbreidingen om je webshop aan te passen en functionaliteiten toe te voegen. Je hebt dus geen kennis nodig van codering.

CheckmarkActieve en gepassioneerde community. Hierdoor is er altijd wel iemand die je kan helpen of is er veel informatie op internet te vinden als je een technisch probleem tegenkomt. Er zijn zelfs WooCommerce ontmoetingen over de hele wereld. 

CheckmarkSEO-vriendelijk. WooCommerce is standaard geoptimaliseerd voor zoekmachines. Daarnaast zijn er verschillende plug-ins beschikbaar om je SEO nog verder te verbeteren.

CheckmarkVolledige eigendom van je winkel. Je winkel en data blijft van jou. Zo host je je webshop overal en huur je geen ruimte op een ander platform.

CheckmarkWees klaar om te groeien. E-mail, advertising en social tools zijn ingebouwd, waardoor je je bereik kunt vergroten.

CheckmarkOntworpen om te schalen. Naarmate uw bedrijf groeit en zijn aanbod uitbreidt, groeit WooCommerce met je mee. Hun alles-in-één e-commerce oplossing kan worden aangepast aan jouw wensen, zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties.

Nadelen van WooCommerce

Hoewel WooCommerce tal van voordelen heeft, heeft het natuurlijk ook zijn nadelen. Hier zijn een paar van de belangrijkste nadelen:

Checkmark redZelfbeheer: Als je geen kennis hebt van webontwikkeling of ervaring hebt met WordPress, kan het beheren van WooCommerce moeilijk zijn. Het beheren van de webshop hulpbronnen op je server en het onderhouden van de plug-in kunnen lastig zijn als je geen kennis hebt van de technische details.

Checkmark redBetalingsmethoden: Bij de standaardversie zijn niet alle betaalmethoden geïntegreerd. Dit kan ervoor zorgen dat je extra kosten moet maken om de juiste betaalmethoden voor jouw klanten te integreren.

Checkmark redSnelheid: WooCommerce kan veel extra code toevoegen aan je website. Dit kan ervoor zorgen dat de website trager wordt en dit kan invloed hebben op de snelheid, waardoor de prestaties afnemen.

Checkmark redUp-to-date: Het is wel erg belangrijk je website up-to-date te houden om je website veilig te houden.

Al met al is WooCommerce een uitstekende optie voor retailers die een webshop willen bouwen die geheel voldoet aan hun specifieke doeleinden. Maar voordat je besluit om WooCommerce te gebruiken voor jouw webshop, is het belangrijk om de voor- en nadelen goed af te wegen.

Waarom Innosend? 

Omdat efficiënte verzending belangrijk is! Bij Innosend begrijpen we dat efficiënte verzending cruciaal is voor e-commerce succes. Daarom bieden we onze geavanceerde verzenddiensten om je te helpen tijd en geld te besparen. Koppel je WooCommerce webshop aan je Innosend account en Innosend haalt automatisch de gegevens uit je webshop,  creëert verzendlabels en meld de orders af.

Neem contact met ons op: 

Klik hier om contact met ons op te nemen en je vragen te stellen. Bij Innosend zijn we er om jouw e-commerce verzendingen soepeler te laten verlopen. Heb je vragen of hulp nodig bij het koppelen van je webshop? Wij staan voor je klaar om je te assisteren!