fbpx

Lightspeed, de eenvoudige webshop builder


Lightspeed koppeling voor Innosend

Wat is Lightspeed?

Lightspeed is een e-commerce platform dat gespecialiseerd is in Point-of-Sale (POS) oplossingen en online software voor het creëren en beheren van webwinkels. Het werd opgericht in Canada in 2005 en heeft een sterke reputatie opgebouwd in de wereld van kleine bedrijven en retailers.

Hoe werkt Lightspeed?

Lightspeed werkt erg gebruiksvriendelijk. Binnen 10 minuten kun je een demo-account opzetten en je eigen webshop creëren. De intuïtieve interface maakt productbeheer en designaanpassingen eenvoudig.

Met 30 gratis, gebruiksvriendelijke en professionele thema’s creëer je je storefront en zet je snel je webshop in elkaar. Door de eenvoudige website builder heb je hiervoor geen kennis van programmeren nodig!

Het is ook eenvoudig te koppelen met een al bestaande website op bijvoorbeeld WordPress, Wix, Weebly en meer.

Diverse marketingtools

Lightspeed biedt de mogelijkheid om te verkopen via Instagram, Facebook en Google Shopping met geautomatiseerde product ads en geavanceerde targeting. Met de geïntegreerde SEO-tools zorg je ervoor dat je webshop beter vindbaar is in zoekmachines en trek je meer klanten naar je webshop. De geautomatiseerde verlaten-winkelwagentjes-mails verhogen conversie-rates en herstellen verloren verkopen.

Voorraad

Synchroniseer de voorraad van diverse kanalen en verminder de kans om je voorraad dubbel te verkopen. De voorraadbeheer-tools van Lightspeed zorgen ervoor dat je je producten en voorraad kan beheren over alle kanalen waar je gebruik van maakt.

Lightspeed op laptop

Voordelen van Lightspeed

Checkmark Gebruiksvriendelijk voor iedereen

Lightspeed is voor zowel beginnende als ervaren webshop-eigenaren ontworpen. De intuïtieve interface maakt het gemakkelijk om aan de slag te gaan, terwijl geavanceerde gebruikers kunnen profiteren van uitgebreide aanpassingsmogelijkheden.

CheckmarkIngebouwde SEO-optimalisatie

Lightspeed begrijpt het belang van vindbaarheid en biedt ingebouwde SEO-optimalisatiemogelijkheden. Zo pas je SEO-titels en meta-beschrijvingen aan per pagina om je online vindbaarheid in zoekmachines te vergroten.

CheckmarkResponsief Design

Een responsieve webshop is essentieel in een wereld waar mobiele apparaten de norm zijn. Lightspeed zorgt ervoor dat je webshop op zowel desktops als mobiele apparaten er geweldig uitziet en perfect werkt.

CheckmarkUitstekende klantenservice

De Nederlandstalige klantenservice van Lightspeed staat 24/7 voor je klaar om eventuele problemen op te lossen. Je kunt altijd rekenen op professionele hulp in je eigen taal.

CheckmarkSchaalbaar voor Webshops van Alle Groottes

Of je nu een kleine start-up of een gevestigde webshop hebt, Lightspeed past zich aan. Voeg meer dan 10.000 producten toe aan je catalogus en profiteer van integraties en apps om je webshop te vereenvoudigen.

CheckmarkReady-to-use koppelingen

De koppelingen zijn allemaal al gemaakt. Zo hoef je de Facebook Pixel niet handmatig in te stellen of de link naar het Merchant Center van Google en Google Ads. Het enige wat je hoeft te doen is je ID invullen en je bent er helemaal klaar voor. Het adverteren op social media wordt dus vele malen eenvoudiger!

Nadelen van Lightspeed

Checkmark redPrijskaartje

Lightspeed is niet het meest budgetvriendelijke e-commerce-platform op de markt en kan voor kleinere bedrijven een hoge uitgave zijn.

Checkmark redKorte proefperiode

De proefperiode duurt slechts 14 dagen, wat voor drukke ondernemers soms te kort kan zijn.

Checkmark redBeperkte templates

Lightspeed biedt enkele templates, maar maatwerk kan duur en tijdrovend zijn.

Checkmark redExtra kosten voor uitbreiding

Als je je webshop wilt uitbreiden of extra functionaliteiten wilt toevoegen, kunnen de kosten snel oplopen.

Checkmark redGeen uitgebreide statistieken

De statistieken bieden geen uitgebreide data, inzichten en rapportages. Hiervoor heb je Google Analytics nodig.

Hoeveel kost Lightspeed?

Allereerst is het belangrijk te vermelden dat Lightspeed een 14 dagen trial aanbiedt zodat je kan kijken of het aan je wensen voldoet en of het iets voor je is.

Het goedkoopste abonnement is de gratis optie. Hierin zijn de tools en mogelijkheden uiteraard wel beperkt, en behoorlijk ook. Gelukkig kun je dit abonnement elk moment upgraden naar een uitgebreider abonnement.

Vervolgens bieden ze het Venture abonnement aan voor €14,08 per maand. Deze is geschikt tot 100 producten. Hierbij kun je ook je producten verkopen op Instagram en Facebook. Ook kan je gebruik maken van een mobiele app. De producten kan je laten zien op Google Shopping voor een groter bereik. Verder kun je hier kortingsbonnen aanmaken en de afrekenpagina personaliseren.

Een stap verder kom je uit op het Business abonnement voor €29,08 per maand. Deze is geschikt tot 2500 producten. Een aantal belangrijke extra’s zijn dat je hier kunt verkopen op Amazon en Ebay, je krijgt hier groothandelsprijzen en er is een optie op een meertalige winkel.

Het hoogste abonnement is het Unlimited abonnement voor €82,50 per maand. Je kan hier oneindig veel producten op plaatsen. Ook krijg je bij dit abonnement een mobiele app met eigen branding en voorrang bij ondersteuning.

Lightspeed voorbeeld

Waarom zou je Lightspeed kiezen?

Lightspeed is een goede keuze als je veel waarde hecht aan een goede klantenservice waarin je 24/7 met je eigen contactpersoon in het Nederlands kunt communiceren.

Het is ook een uitstekende keuze als je behoefte hebt aan een Omni-channel platform, voor je webshop en fysieke winkels of restaurants.

Het is een eenvoudig te gebruiken platform met 30 kant-en-klare gratis thema’s. Maar deze templates zijn beperkt, en maatwerk wordt al snel duur en tijdrovend. Als je je webshop wilt uitbreiden of extra functionaliteiten wilt toevoegen, kunnen de kosten snel oplopen.

Daarnaast beschikt het over diverse koppelingen voor diverse marketingactiviteiten en zijn er diverse marketingtools beschikbaar, waaronder geïntegreerde SEO-tools, geautomatiseerde e-mails en de mogelijkheid te verkopen op diverse verkoopplatforms.

De statistieken zijn helaas niet erg uitgebreid en hiervoor zul je Google Analytics moeten gebruiken.

Waarom Innosend?

Omdat efficiënte verzending belangrijk is! Bij Innosend begrijpen we dat efficiënte verzending cruciaal is voor e-commerce succes. Daarom bieden we onze geavanceerde verzenddiensten om je te helpen tijd en geld te besparen.

Bij Innosend zijn we er om jouw e-commerce verzendingen soepeler te laten verlopen. Heb je vragen of heb je hulp nodig bij het koppelen van je webshop? Wij staan voor je klaar! Klik hier om contact met ons op te nemen.