Verpakkingstips voor het Verzenden van Vloeistoffen: Een Veilige en Efficiënte Aanpak


Vloeistoffen verpakken

Het verzenden van vloeistoffen kan een lastige uitdaging zijn. Maar het juist verpakken van vloeistoffen is cruciaal om te voorkomen dat ze lekken of beschadigen tijdens het transport. Vaak worden ze via lopende banden en glijgoten gesorteerd en worden ze vaak op en tegen elkaar aan gestapeld tijdens transport. In deze blog bespreken we de belangrijkste stappen en tips om vloeistoffen veilig te verpakken voor verzending.

Stap 1: Kies de juiste doos

Kies een stevige kartonnen doos die groot genoeg is om de artikelen met voldoende opvulmateriaal te kunnen omringen maar niet zo groot is dat er te veel ruimte over blijft Zo wordt de kans op beschadigingen verkleint. Het artikel mag niet de randen raken. Het opvulmateriaal, zoals schuimpeanuts of luchtgevulde verpakkingen, zorgt ervoor dat de artikelen tijdens het transport niet kunnen bewegen. Zorg ervoor dat er geen ruimte is tussen de artikelen en de wanden van de doos. Je kunt het beste een doos gebruiken met dubbele kartonnen scheidingstekens op folystyreen.

Stap 2: Kies het juiste opvulmateriaal

Als het aankomt op het verzenden van vloeistoffen, is het kiezen van het juiste opvulmateriaal cruciaal. Dit materiaal speelt een sleutelrol in het beschermen van de artikelen tegen schokken en trillingen tijdens het transport. Er zijn diverse soorten opvulmateriaal waarvan Bubbeltjesplastic het meest populair is.

Stap 3: Gebruik lekdichte verzegelingen

Zelfs met een goede dop, is het aan te raden om de opening van het artikel extra te verzegelen. Je kunt dit doen door de dop met parafilm of plasticfolie te omwikkelen voordat je deze vastdraait. Dit helpt om een extra barrière tegen lekkage te vormen. Doe het artikel daarnaast in een waterdichte zak. Mocht het dan toch gaan lekken dan blijven eventuele andere artikelen droog en de doos ook.

Stap 4: Verpak artikelen afzonderlijk

Als je meerdere artikelen verzendt, verpak ze dan individueel. Gebruik bubbeltjesplastic of schuimverpakkingen om elk artikel te omhullen. Dit voorkomt niet alleen breuk, maar beperkt ook de schade aan omliggende items en verpakkingen in het geval dat er toch een lekkage optreedt.

Stap 5: Gebruik waarschuwingsetiketten

Zorg ervoor dat je op de buitenkant van de doos duidelijke labels aanbrengt met de tekst “Breekbaar” en “Deze kant boven”. Dit informeert de vervoerders dat ze voorzichtig moeten zijn met de zending. Als je gevaarlijke vloeistoffen verzendt, zorg dan dat je voldoet aan de regelgeving voor het labelen van gevaarlijke goederen.

Stap 6: Overweeg verzekerde verzending

Voor extra zekerheid kun je overwegen om je zending te verzekeren, vooral als het om waardevolle of risicovolle vloeistoffen gaat. Dit biedt financiële bescherming in geval van een ongeluk.

Conclusie

Het effectief verpakken van vloeistoffen vereist aandacht voor detail en voorbereiding. Door de juiste verpakkingstechnieken toe te passen, kun je de risico’s van lekkage en schade minimaliseren.

Maak voor extra bescherming gebruik van de doos-in-doos verpakkingsmethode. Hierin plaats je de doos in een iets grotere doos die je opvult met vulmateriaal en is je pakketje extra beschermd!

Let op dat je bij UPS een licentie dient aan te vragen om alcohol te verzenden, maar als klant van Innosend is dit allemaal al voor je geregeld!