User case

Madam Peach

"Toen ik begon maakte ik alle labels handmatig aan. Met Innosend hebben we dit hele proces geautomatiseerd en ging er een wereld voor ons open. Het scheelt ons enorm veel tijd en denkwerk, en daarnaast bespaart het ons natuurlijk veel geld door de scherpe tarieven van Innosend. Deze tarieven kregen we nooit voor elkaar met ons eigen verzendcontract bij de verzendmaatschappij zelf.”

Judith Scholtens – Directeur Madam Peach

  • Shopintegratie WooCommerce
  • Industrie Fashion
  • Opgericht 2019

Wat ooit begon als een project voor haar studie, is inmiddels uitgegroeid tot een waar succes. Haar grote passie voor mode bracht Judith en haar mode boetiek tot waar ze nu zijn.

Madam Peach, een online kleding webshop en fysieke kledingboetiek, groeit de laatste jaren enorm snel. Zo verdubbelde de omzet ieder jaar, met inmiddels een omzet van meer dan €1.000.000 per jaar. De bedrijfsomvang groeide daarmee ook en ook het aantal merken dat Madam Peach aanbiedt is de laatste jaren gegroeid.

Met hun populaire travelstof en bekende merken waaronder Lady Day, Nikkie, Aime Balance en Fifth House bedienen ze duizenden klanten. Hierbij focussen ze zich vooral op een goede klantenservice en unieke content. Door hun ruime aanbod in grote maten onderscheiden ze zich van hun concurrenten.

  • 476% Omzetgroei
  • 18.000 Klantcontacten
  • € 1,2 mln Omzet

Innoscan; Madam Peach’s redder in nood

Madam Peach maakte altijd alle labels handmatig aan. Maar als je zoveel groeit, is dit uiteindelijk handmatig niet meer te doen. Dit kost immers ontzettend veel tijd, en daarmee ook geld. Daarnaast worden er op deze manier ook sneller fouten gemaakt in de labels, wat weer resulteert tot meer klantenservice.

Toen Madam Peach in contact kwam met Innosend ging er een wereld voor ze open. Labels hoeven niet langer handmatig aangemaakt te worden. Alles wordt geautomatiseerd en labels worden vanaf nu ook automatisch aangemaakt met Innoscan. Hiermee print je altijd eenvoudig de juiste verzendlabel door de pakbon te scannen.

Madam Peach Pakketjes met Innosend

Daarnaast zitten ze nu ook niet meer vast aan één bepaalde vervoerder. Ze kunnen nu kiezen uit verschillende vervoerders en zo eenvoudig de beste vervoerder met het scherpste verzendtarief voor dat pakketje kiezen. Hierbij maken ze een onderscheid tussen buitenlandse pakketten, kleine pakketten en grote pakketten. Met slimme verzendregels koppelt Innosend hun orders automatisch aan de gewenste vervoerder.

De samenwerking met Innosend brengt diverse voordelen met zich mee voor Madam Peach.

Checkmark Het scheelt enorm veel tijd en denkwerk.

Checkmark Ze hebben nu een betere prijs per pakket dan wanneer ze dit via de verzendmaatschappij zelf zouden regelen en besparen dus veel geld.

Checkmark Geen onnodige handmatige handelingen meer, het verzendproces is geoptimaliseerd.

Checkmark De pakketten worden elke dag opgehaald.

Madam Peach Klantcase Innosend

Samen komen we verder

Madam Peach heeft het doel te internationaliseren en daar helpen wij graag bij. Na een uitgebreid gesprek bleek dat ze de behoefte hadden aan een andere vervoerder. Zo hebben wij FedEx aan onze lijst met vervoerders toegevoegd. Wij luisteren echt naar onze klanten en doen ons best zo uitgebreid mogelijk te ondersteunen om zo samen te kunnen groeien.

Het doel van Madam Peach voor 2024 is uit te breiden naar Duitsland, België en Frankrijk. Met Innosend kunnen ze eenvoudig en snel verzenden naar deze landen en daarom is dit een groot onderdeel voor het realiseren van dit doel.

Ontdekken welke vervoerder het beste bij jou past?

Plan een demo voor een adviesgesprek met een van onze verzendexperts!