User case

FC Groningen

FC Groningen voetbalveld

“Wij zijn erg blij met de korte lijnen en goede communicatie met Innosend. Als er een keer paniek is neem ik contact op, waarbij onze accountmanager altijd opneemt, en dan wordt het vaak binnen vijf minuten geregeld.”

  • Shopintegratie WooCommerce
  • Industrie Voetbal
  • Opgericht 1971

FC Groningen, de trots van het noorden, heeft zich stevig genesteld in het hart van de Nederlandse voetbalscene. Met haar thuisbasis in het sfeervolle Euroborg stadion, staat FC Groningen bekend om haar levendige fanbase en de onvergetelijke wedstrijddagen die het groen-witte legioen creëert.

Het steunen van lokale ondernemers is voor FC Groningen belangrijk, en dit zie je ook overal terug in het stadion. Het is natuurlijk een gevestigde naam waar veel bedrijven mee willen samenwerken, maar het is net zo belangrijk voor FC Groningen om samen te werken met andere lokale partijen. 

Toen de webshop van FC Groningen begon te groeien en er steeds meer bestellingen binnen kwamen, merkten ze dat alles handmatig niet meer te doen was; het werd tijd om te automatiseren!

Met Innosend heeft FC Groningen de distributie van clubmerchandise geoptimaliseerd zodat fans sneller en goedkoper hun favoriete voetbalgear ontvangen. Zo hebben ze hun logistieke processen gestroomlijnd en de algemene fanervaring verbeterd. Dit demonstreert de ambitie van de club om op alle fronten te innoveren, niet alleen op het veld maar ook daarbuiten. Met Innosend aan hun zijde is FC Groningen klaar om nieuwe hoogtes te bereiken.

  • 400% Verzendcapaciteit

Van handmatig naar automatisch

FC Groningen maakte eerst gebruik van één vervoerder, maar hierin was niks geautomatiseerd en dit miste ze. Toen FC Groningen wat minder goed speelde moesten ze natuurlijk ook kijken waar ze efficiënter konden werken en zo zagen ze al snel dat ze behoorlijk wat geld konden besparen op de verzendingen met Innosend. 

Wat ze erg prettig vinden en kunnen waarderen aan de samenwerking met Innosend zijn de korte lijnen. Als er een keer iets is en dat moet snel opgelost zijn, nemen ze contact op met hun accountmanager die altijd snel opneemt en het ook binnen vijf minuten oplost.

Met hun verzendexpert hebben ze automatische verzendregels ingesteld. Hierbij hebben ze eerst grote pakketten en brievenbuspakketten uitgesplitst. Vervolgens hebben we samen gekeken naar een manier om dit automatisch te verdelen.

“Wij werken met veel diverse maten en gewichten en het is ideaal dat dit nu automatisch gaat dankzij de slimme verzendregels van Innosend.”

FC Groningen partner

Innoscan maakt het vrijwilligers makkelijk

Er werken veel vrijwilligers bij FC Groningen die natuurlijk niet allemaal een expert zijn op het gebied van computers en dit soms best lastig vinden. Hierdoor wil FC Groningen het zo eenvoudig mogelijk houden. Ze zijn erg blij dat de software van Innosend zo eenvoudig werkt en makkelijk uit te leggen is aan hun werknemers en vrijwilligers. Maar het beste van alles vinden ze Innoscan. Innoscan maakt het extra overzichtelijk, ook voor iemand die niets weet van computers en er eigenlijk ook niet zo veel mee heeft. De scanner ligt naast de computer, daarmee scannen ze de pakbon en verder hoeven ze niks met de computer te doen, ideaal dus! 

Efficiëntie maximaliseren door tijdsbesparing

De webshop van FC Groningen groeit enorm. Ze besparen op verzendkosten en de verzendingen zijn nu ook betrouwbaarder; de leverbelofte wordt nu meestal behaald. Daarnaast bespaart het hun ontzettend veel tijd, tijd om de verzending klaar te maken, tijd om mensen het systeem uit te leggen en tijd aan de klantenservice. 

Een aantal jaar geleden importeerden ze bestellingen zelfs nog handmatig. Dit was ontzettend veel werk, en daarnaast was het ook niet het leukste klusje om te doen. Nu kunnen ze veel meer pakketjes per dag verzenden dan ooit tevoren, tot wel vier keer zoveel!

Innosend en FC Groningen

Toekomst

FC Groningen is tevreden met hoe het nu gaat en wil eigenlijk alleen maar dat het zo blijft gaan. Mochten er nieuwe innovaties komen bij Innosend die FC Groningen helpt nog efficiënter te werken of te verzenden of helpen bij toekomstige trends waar FC Groningen een voordeel uit kan halen dan zijn ze hier uiteraard blij mee.

Innosend is hier dagelijks mee bezig door nieuwe vervoerders aan te sluiten of de mogelijkheden bij huidige vervoerders uit te breiden, nieuwe partnerschappen aan te gaan, nieuwe features te ontwikkelen en natuurlijk nog veel meer. 

Jordi Innosend

We hebben FC Groningen geholpen hun verzendproces te automatiseren.

Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Plan dan een demo in of stuur ons een bericht!